Blackjack spelregels

Hieronder volg een beschrijving van de blackjack spelregels. Als begint speler zul je bij het eerste potje online blackjack geen idee hebben wat er allemaal gebeurd. Tenzij je deze korte beschrijving over de blackjack spelregels eerst eens doorneemt. We hebben het zo kort mogelijk proberen te houden en alle belangrijkste online blackjack spelregels besproken te hebben

Doel

Het doel van blackjack is om de dealer (de bank) te verslaan. Je moet hierbij proberen dichter bij de 21 punten te komen dan de dealer. Als je boven de 21 punten uitkomt ben je stuk, verloren, ongeacht wat de bank heeft.

Puntentelling

Kaarten met plaatsjes (Heer, Vrouw en Boer) zijn 10 punten waard. De kaarten 10 tot en met 2 hebben de waarde die zijn aangeven. De aas is 11 of 1 punt waard (afhankelijk is welke waarde het dichtst bij de 21 is maar daar niet overheen gaat). Heeft de dealer evenveel punten als de speler is het gelijkspel (stand-off).

Spelverloop

In het spel zitten 1 tot 6 kaartspellen (52 tot 312 kaarten) die zijn geschud. Over het algemeen geldt, hoe minder kaartspellen er worden toegepast, hoe gunstiger dit voor de speler is (komen we zo op bij kaart tellen). De kaarten worden opnieuw geschud wanneer er rond de 40% van de beschikbare kaarten over is.
Spelers spelen allen individueel tegen de dealer (bank). Blackjack word bijna altijd met open kaarten gespeeld.
Zodra de spelers hun inzet geplaatst hebben, deelt de dealer (bank) met de klok mee aan iedere speler twee kaart en zichzelf 1 kaart (in het Amerikaanse spel 2 kaarten waarvan 1 kaart gesloten). Als een speler 21 punten heeft met de eerste twee kaarten, (wat altijd een Aas in combinatie met Heer, Vrouw, Boer of tien zal zijn) word dat een blackjack genoemd. Je wint dan 1,5 keer de inzet, mits de bank geen blackjack heeft, in dat geval is het stand-off (gelijkspel). Een blackjack word direct uitgekeerd als de dealer geen kans meer heeft om een blackjack te halen. Als de dealer nog wel een blackjack kan krijgen, blijft de inzet staan, tot het moment dat de dealer de tweede kaart krijgt.
Heeft de speler geen blackjack dan kan er worden doorgespeeld. De spelers geven telkens aan of zij willen splitsen, verdubbelen, nog een kaart willen of gaan passen. Kom je hierbij hoger dan 21 uit, heb je als speler verloren. Pas als alle deelnemende spelers hebben gepast, deelt de dealer voor zichzelf kaarten. De dealer past op het moment dat hij 17 of meer punten heeft behaald. De Aas geldt hierbij als 11, tenzij daarmee 21 word overschreden. In sommige Amerikaanse spellen gaat de dealer door als hij 7 of 17 heeft, dus op totalen als, A,6 of A,2,4 neemt de bank nog 1 kaart of meer, Europese dealer moeten passen (dealer hits soft 17). Zodra de dealer 17 heeft bereikt worden de punten van de dealer met de punten van de speler vergeleken. Heb je als speler meer, dan win je een keer de inzet (je inzet word verdubbelt). Is de stand gelijk, behoud je je inzet. Heb je minder punten, verlies je (je inzet gaat naar de bank).

Afhankelijk van de spelsituatie heb je tijdens het spel de keuze om je inzet te verdubbelen, je kaarten te splitsen of je inzet te verzekeren.

Verdubbelen (double)
Dit is een blackjack spelregels waarbij je je inzet verdubbelt en je krijgt er verplicht nog een kaart bij. Dit is een goede optie als je 11 krijgt. Je krijgt bijvoorbeeld een 5 en een 6 gedeeld. Dit maakt samen 11, de kans dat je er nu nog een plaatje bij krijgt is vrij groot. Dit zou een mooi moment zijn om te verdubbelen.

Splitsen (split)

Verzekeren (insurance)

Dit zijn voor ieder online blackjack spel de belangrijkste blackjack spelregels die je wel moet kennen. Klaar om te beginnen? Schrijf je in bij het Kroon Casino en profiteer van een welkomstbonus. Wil je nu je de regels kent ook nog een goeie blackjack strategie?